3-daagse privé cruise

Het zeilen rond Ibiza en Formentera is een fantastische beleving. Er zijn prachtige stranden, grote ankerbaaien en gezellige steden met vele bars en restaurants. De zon schijnt elke dag uitbundig en je kunt er volop zwemmen en snorkelen in kristalheldere baaien. Geniet van de rust en relaxte sfeer, maar ook van een bruisend nachtleven op het party eiland Ibiza.

Reisroute

Dit is een zeilcruise waarin we zo weinig mogelijk in jachthavens overnachten. Liever liggen we voor anker in de talloze baaitjes en met de bijboot kan je altijd naar de wal. 

De dagen hieronder zijn als voorbeeld en kunnen, afhankelijk van de wind en golfrichting worden gekozen. De dag afstanden zijn zo gekozen dat ze altijd haalbaar zijn in een rechte lijn. Als de wind gunstig is kan je zoveel mijlen maken als je maar wilt.

Voorbeeld zeildag 

De reis begint. Na de check in en de welkomstborrel slaan we eten en drinken in voor een paar dagen. De eerste avond eten we meestal een hapje in de stad. Na een afzakkertje in de kuip kruipen we onze kooi in.

Voorbeeld zeildag 

We zeilen de baai uit en laten ons anker vallen in Cala Salada of Cala Saladete voor de lunch. Hierna zeilen we om Punta des Cavall heen en ankeren bij Cala Comte. Bij bar-restaurant “Sunset Ashram” heb je een prachtig uitzicht en een geweldige sunset.

 

Voorbeeld zeildag

We zeilen langs de ZW kant van Ibiza en maken een lunchstop in een van de baaien. Hierna verder naar de beschutte baai van Port Roig waar we overnachten achter ons anker. Houd je van luxe dan kan je ook om de hoek ankeren in Cala Es Jondal en een drankje en hapje nemen bij de Blue Marlin. Hier vindt je de meest exclusieve schepen voor anker.

Voorbeeld zeildag

We hopen op wind uit westelijke richting en zeilen tussen Espalmador en het uiterste zuidelijke puntje van Ibiza door naar Ibiza stad. Hier zoeken we een ankerplek en gaan ons vermaken in de oude idyllische stad, Eivissa genaamd. Willen we bij goede wind mijlen maken, kunnen we dit ook overslaan en doorzeilen naar Cala Llonga. Deze beschutte baai ligt iets ten zuiden van Santa Eulalia. Vanuit hier met de bus naar Eivissa is goed te doen.

Voorbeeld zeildag

Vanuit Cala Llonga of Ibiza stad zeilen we naar Espalmador, een klein eilandje boven Formentera. Dit is een prachtig gebied, hagel witte standen met een Caribische uitstraling. Na een drankje verkassen we naar Cala Saona op Formentera waar we een fijn restaurant uitzoeken.

Voorbeeld zeildag

Nu vertrekken we naar Las Salinas met haar mooie stranden en geweldige Beach Club’s. Even een drankje bij Jockyclub of toch naar Sa Trinxa om te dansen op het strand. We moeten vandaag wel verder. Onze nachtbestemming is Cala D’Hort hier hebben we uitzicht op het mysterieuze eiland Es Vedra en weer een prachtige zonsondergang. Hier zijn drie uitstekende restaurants.

Voorbeeld zeildag

We gaan anker op en zeilen naar het noorden om Punta des Caval de baai van San Antonio in en ankeren in Cala Bassa, mooi strand, wel druk. Bij de Cala Bassa Beach Club gaan we nog even langs en luisteren naar de, rustgevende, house muziek onder de schaduw van de bomen. In de avond meren we af bij Club Nautico de San Antonio. We maken ons op voor een leuke laatste avond in de stad.

Op de laatste dag vindt ontscheping plaats en nemen we afscheid van de schipper en de mooiste baaien nemen we als herinnering mee.  

 

Meezeilen gezin Ibiza

Tarief 3-daagse privé cruise

 

Huur schip met schipper 19 mei - 1 oktober 2019

  • € 1950 voor 3 volledige dagen en 2 overnachtingen
  • Per dag/nacht extra € 650

Je kunt met maximaal 6 personen inschepen en je eigen route bepalen. 

Prijzen zijn inclusief:

  • Accommodatie aan boord
  • Diensten van ervaren schipper
  • Vrijblijvende zeilinstructie
  • Gebruik van de snorkel uitrusting

Niet inbegrepen: 

  • Boodschappen en diesel
  • Eventueel havengelden (als er op verzoek een haven wordt aangedaan)

"Intens genoten (gezin met 3 pubers) van een week meezeilen met Nic. Bij aankomst op de boot konden we aangeven wat onze wensen waren. Nic heeft hier goed rekening mee gehouden. In goed overleg werd iedere dag de route bepaald, waarbij Nic altijd een aantal opties aanbood. Veiligheid stond in alle gevallen voorop. Hoewel we weinig wind hebben gehad, hebben we uiteindelijk de mooie oversteek naar Formentera zeilend kunnen maken, hebben we eindeloos gesnorkeld en gezwommen, genoten van de zonsondergangen en -opgang en de verschillende prachtige baaien. Het was een vakantie om nooit te vergeten!"

 

Veronique de Jong

 

Meer ervaringenGezelligheid in de kuip, zeilend rond Ibiza