Cala Bassa strand

Cala Bassa

 

Een populaire bestemming aan de rand van de grote baai van San Antonio.

Het biedt bescherming tegen wind en golven uit het oosten tot het zuidwesten.

 

De bekende Cala Bassa Beach Club beslaat het hele strand en is beschut door de juniper bomen. Het is een heerlijk zacht zandstrand van 250 meter dat heel geleidelijk afloopt, ideaal dus voor (kleine)kinderen. Als de lucht blauw is dan is dit zeker één van de mooiste stranden van Ibiza.

 

Er zijn verschillende restaurants van gastronomisch tot sushi. De muziek die gedraaid wordt is vooral relaxte deep house. 

 

Cala Conta

 

Cala Conta is een populaire baai met veel fasciliteiten. 
De uitzichten vanaf dit weidse strand zijn adembenemend en de azuurblauwe zee is cool, lekker verkoelend.

Het strand kent twee gebieden, een dat omringt is door rotsen, de andere door prachtige zandduinen. Een bepaald deel van het strand wordt vooral gebruikt door nudisten. Cala Conta kent een rustige zee dat fijn is voor de kinderen. Het is in de zomer een belevenis om vanaf het terras van het wereldberoemde Sunset Ashram naar de zonsondergang te kijken.

Cala Tarida

 

De weidse en beschutte baai van Cala Tarida heeft het langste strand van fijn wit zand aan de westkant van Ibiza. Het zeewater is schoon en helder door de zandige bodem, waarin het goed ankeren is. Rechts is het meer ondiep en links is het rotsachtiger en dieper.  Dit is een van de baaien met echt turquoise, azuur blauw en smaragd groen water.

 

Aan het strand zijn verschillende goede restaurants, zoals XaXa (Jolanthe Snijder) Cotton Beach club en andere gezellige tentjes. Op de heuvel zijn 2 supermarkten en winkels voor waterpret; opblaasbeesten, snorkeluitrusting en strandballen. Zoek je meer eenzame plekken, dan zijn er enkele kleine verborgen baaien ten noorden van het strand. Rond de rotsen is het geweldig snorkelen.  

 

Cala Salada

 

 

Cala Salade is een prachtige kleine baai, perfect om te snorkelen en te zwemmen.

De baai ligt beschermd tegen, golven, wind en stromingen. Het water heeft een aangename temperatuur van 26 graden in de zomer en is helder blauw.

Er is een restaurant en een kiosk op het doorgaans gezellig drukke strand.

Perfecte baai als je met kinderen zeilt .

 

 

Cala Gracio

 

 

Deze kleine maagdelijke baai ligt verscholen tussen Cala Salada en San Antonio.

Het water is helder turquoise met glooiend fijn zand .

Het uitzicht is magnifique .

zoals de rotsachtige eilanden, pijnbomen en jeneverbessen.

Ook deze tocht is zeer geschikt wanneer er kinderen mee zeilen .