Lekker bezig

Ibiza wordt met de dag populairder. Het is een heerlijk eiland waar veel meer te beleven valt dan partyen in de clubs. Ga je naar Ibiza, dan heb ik wat handige tips en leuke activiteiten op een rij gezet.

 

Paard rijden  door de bergen

In het noorden ligt de vallei van Ibiza Horse Valley. Hier vind je paarden die van verwaarlozing en mishandeling zijn gered. Je kunt een indrukwekkende rit door de bergen maken. De persoonlijke uitleg die je krijgt van de oprichters van Ibiza Horse Valley is duidelijk e indrukwekkend; ga kijken want dit is één van de hoogtepunten van je verblijf.

Chillen op het water

Op het water wordt je het relaxed. En dan zit je op Ibiza helemaal goed. Ik ben twee keer het water op geweest; eén keer met de zeiljacht en één keer met het SUP-board. Beide erg leuk. Maar als ik dan toch moet kiezen: ga ik voor zeilen. Je scheert over de helder blauwe zee en verdwaalt in de tijd. 

Yoga met uitzicht op zee

Door de hippie-cultuur is er op Ibiza een groot aanbod is van yogalessen. Bij het populaire Amante kun je een les volgen en vervolgens ontbijten. De locatie is fantastisch, het ontbijt heerlijk gezond, de lerares is ervaren, maar… het is gewoon geen handige plek voor yoga. De parasols bieden niet voldoende schaduw tijdens de les en dat betekent (zeker in het hoogseizoen) dat je je al bij de kleinste beweging een ongeluk zweet.